Викрадені дані Shimano просочилися в Інтернет


Дані, викрадені з японського гіганта з виробництва рибальських снастей і деталей для велосипедів Shimano, просочилися в Інтернет.


Минулого тижня видання Cycling Weekly повідомило, що в Інтернеті було опубліковано матеріал після того, як Shimano стала мішенню групи програм-вимагачів LockBit, яка погрожувала оприлюднити конфіденційні дані, якщо не буде сплачено викуп.


У Cycling Weekly повідомили, що дані були опубліковані в Інтернеті різними мовами в кількох папках, де відображаються відомості про заробітну плату тисяч співробітників, дані про виробництво та прогнози продажів.


Він додав, що здається ймовірним, що Shimano не заплатила вимогу про викуп і не розширила свою початкову заяву, зроблену після повідомлень про злом. У той час речник сказав: «Це внутрішня справа Shimano, яка розслідується. Однак наразі ми не можемо нічого коментувати».


У оригінальній записці про викуп від LockBit повідомляється, що Shimano було попереджено, що якщо вона не заплатить викуп, вона знову атакує компанію в майбутньому.


У розмові з Cycling Weekly на початку цього місяця доктор Харджіндер Лаллі, викладач кібербезпеки в Університеті Уоріка у Великобританії, пояснив, що витік може призвести до того, що інтелектуальна власність буде передана конкурентам.


«Компанія опинилася в певній головоломці», — сказав доктор Лаллі. «Звичайно, у них можуть бути резервні копії. Тож вони можуть подумати: ну, неважливо, що у вас є наші проекти, не те, що ми не зможемо продовжувати функціонувати, ми продовжуватимемо функціонувати.

Вони могли б дуже хвилюватися, так це очевидний витік паспортних даних. І проекти опиняються в руках конкурентів. Також є всі фінансові дані, які також можуть розкрити їхнє фінансове становище. З якого боку ви на це не подивіться, це не найкраще місце для Shimano».

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!